google-site-verification=DHfyDmY_zRlFNcpnhI4KBYtqALPSK5ImjUFl01y4_ss

Gyakran ismételt kérdések

Mi a mentorálás célja a programban?

A program célja, hogy személyre szabott támogatást nyújtsak a Balanced Scorecard rendszer megértésében és alkalmazásában, valamint hogy segítsek a cégépítésben. A fókusz a folyamatos fejlődésen és a hosszú távú siker elérésén van.

Mennyi ideig tart a mentorálási program?

A mentorálási program időtartama változó, általában néhány hónaptól egy évig terjedhet, attól függően, hogy milyen célokat tűzünk ki és milyen gyorsan haladunk a megvalósításuk felé. Az időtartamot személyre szabottan, a résztvevő igényeinek megfelelően állapítjuk meg.

Milyen előképzettségre van szükség a programhoz?

Hogy csatlakozni tudj a programhoz, leginkább egy dolgot kérek: légy igazán elkötelezett és nyitott a tanulásra. Ha már hallottál a Balanced Scorecard-ról, és van némi tapasztalatod az üzleti világban, az szuper előnyt jelent neked. De ha ez új terület számodra, akkor se aggódj, minden előről kezdődik, és pontosan a te tempódban haladunk, hogy biztosan tartani tudd a lépést.

Hogyan zajlik a kommunikáció?

A kommunikáció több csatornán keresztül zajlik, beleértve az e-mailt, telefonhívásokat és videohívásokat. Rendszeresen tartunk egy-egy megbeszélést, hogy értékeljük a haladást és megvitassuk a következő lépéseket. A gyors kérdésekre és visszajelzésekre e-mailen vagy azonnali üzenetküldő alkalmazásokon keresztül kerül sor.

Milyen gyakran találkozunk?

A találkozók gyakoriságát az egyéni igények és a program intenzitása határozza meg. Általában kétheti rendszerességgel tartunk megbeszéléseket, de ez igény szerint módosítható.

Hogyan mérjük a fejlődést?

A fejlődésedet a Balanced Scorecard különféle mutatóival követjük nyomon, mint például a pénzügyi eredményeid, az ügyfelek elégedettsége, a belső folyamatok hatékonysága, valamint a tanulási és fejlesztési képességeid. Rendszeresen megvizsgáljuk ezeket a számokat, hogy tudd, hol állsz, és ha kell, finomítsuk együtt a stratégiádat.

Mit tehetek, ha nem értek egyet a mentor javaslataival?

A mentorálásnál nagyon fontosnak tartom, hogy őszintén és nyíltan beszélgessünk. Ha bármi javaslatommal vagy útmutatásommal nem értesz egyet, ne habozz, beszéljük meg! A célom, hogy segítselek elérni, amit szeretnél, így minden döntésemnél számít a véleményed és az, hogy mik a szükségleteid.

Hogyan kezeljük, ha a vállalkozásom piaca teljesen megváltozik a mentorálási program alatt?

Ha a piacod hirtelen és váratlanul változik, első dolgunk lesz megvizsgálni, hogy ez milyen hatással van a vállalkozásodra. A Balanced Scorecard rendszer flexibilitása miatt gyorsan tudunk reagálni: újraértékeljük a stratégiáidat, és ha kell, új célokat határozunk meg, hogy a céged továbbra is releváns és versenyképes maradhasson.

Mi történik, ha elérjük a kitűzött célokat a program időtartama alatt?

Ha a program során sikerül elérni a kitűzött célokat, együtt értékeljük a tapasztalatokat és megbeszéljük a következő lépéseket. Lehetőség van új célok kitűzésére és a mentorálás folytatására, vagy a program sikeres lezárására és önálló útra lépésre.

Hogyan minimalizálhatom a mentorálási költségeket, miközben maximalizálom az előnyöket?"

Ha aktívan részt veszel a mentorálási folyamatban és gyorsan alkalmazod az ajánlásokat, akkor a lehető legtöbbet hozhatod ki a mentorálásból. Ha egyértelműen meghatározod a céljaidat és várakozásaidat, megspórolhatsz magadnak egy csomó felesleges időt és pénzt.

Mennyibe kerül a program?

A program díját személyre szabottan, közösen határozzuk meg, figyelembe véve, hogy mennyi ideig tart majd, milyen intenzív lesz, és milyen egyedi igényeid vannak. Az első találkozónk, ami ingyenes, pont arról szól, hogy alaposan átbeszéljük a költségeket.

Hogyan reagáljunk, ha egy váratlan gazdasági válság érinti a vállalkozásomat a mentorálási időszak alatt?

Váratlan gazdasági válság esetén a legfontosabb a gyors és hatékony reagálás. A Balanced Scorecard rendszer segítségével prioritásainkat újraértékeljük, különösen a pénzügyi és ügyfél perspektívákat, hogy biztosíthassuk a vállalkozásod likviditását és megőrizhessük az ügyfélkapcsolatokat. Stratégiai vészhelyzeti terveket is kidolgozunk, hogy minimalizáljuk a válság hatásait.

Online, személyesen, vagy hibrid formában zajlik-e a mentorálás?

A mentorálás rugalmas formátumot követ, amely magában foglalja az online, személyes és hibrid megközelítéseket is, attól függően, hogy mi felel meg leginkább a szükségleteidnek és helyzetnek.

Van-e lehetőség csoportos mentorálásra?

Jelenleg a program kizárólag egyéni mentorálásra összpontosít, hogy maximálisan személyre szabott támogatást nyújthassak. Azonban nyitott vagyok workshopok és csoportos képzések szervezésére is, ha van rá igény.

Milyen gyakran kell beszámolnom a haladásomról?

A haladásodat kéthetente rendszeres megbeszéléseink során értékeljük, ahol közösen tekintjük át az elért eredményeket és kihívásokat. Az aktív kommunikáció és a rendszeres visszajelzés kulcsfontosságú a program sikeréhez.

Miért nem garantálod a sikeremet? Ha nem működnek a tanácsaid, visszakapom a pénzem?

A mentorálás nem garantálhatja a siker automatikus elérését, mivel ez számos külső tényezőtől és a saját erőfeszítéseidtől is függ. A befektetett idő, energia és pénzügyi források visszatérítése nem gyakorlat, mivel a mentorálás folyamata önmagában érték, amely új perspektívákat és tanulási lehetőségeket kínál.

Mi a teendő, ha a mentorálási program során rájövök, hogy teljesen új üzleti modellre van szükségem?

Ha a mentorálás alatt arra jössz rá, hogy egy teljesen új üzleti modellre van szükséged, együtt fogunk dolgozni, hogy megtervezzük és beépítsük az új modellt a meglévő stratégiáidba. A Balanced Scorecard négy perspektíváját használva gondoskodunk róla, hogy az új üzleti modell tökéletesen illeszkedjen a hosszú távú céljaidhoz, és még stabilabbá tegye a vállalkozásod.

Mit tehetek, ha a program során változnak a céljaim?

Bármikor nekifoghatunk újra átgondolni és finomhangolni a céljaidat, ha változik körülötted a világ vagy új dolgokat tartasz fontosnak. A mentorálásban nagyon számít, hogy tudjunk együtt hajlékonyan és alkalmazkodóan mozogni.

Mi történik, ha a program befejeződik, de további támogatásra van szükségem?

A program végeztével is itt vagyok neked, ha további tanácsra vagy támogatásra van szükséged. Akár az is szóba jöhet, hogy meghosszabbítjuk a mentorálási időszakot, vagy ad hoc konzultációt tartunk, csak hogy a folyamatos fejlődésedben a segítségedre lehessek.

Milyen módon tudok pozitív visszajelzést adni a mentoromnak, hogy kifejezzem, mennyire értékelem az iránymutatását?

A pozitív visszajelzés mindig szuperértékes! Ha egyenesen és személyre szólóan mesélsz arról, hogy miben segített neked a tanács vagy a támogatás, konkrét példákkal megfűszerezve, az nekem rengeteget jelent. Ha gondolod, a Facebook csoportunkban is megoszthatod a sikereidet, és azt, hogyan járult hozzá a mentorálás ezekhez.

"Minden, amit mérünk, javul." – Pearson törvénye.
"Ne mérj mindent, ami számít; csak azt, ami segít a céljaid elérésében." – Anonim.
"Ami nem mérhető, azt nem lehet irányítani." – Peter Drucker.
"A mérés önmagában nem elegendő. Azt is tudnunk kell, mit kezdjünk az adatokkal." – W. Edwards Deming.
"A teljesítménymutatók olyanok, mint egy térkép a kincskeresésben: megmutatják, hol kell ásni." – Anonim.
"A teljesítménymutatók használata nem csak arról szól, hogy megtudjuk, hol állunk, hanem arról is, hogy inspiráljuk magunkat és csapatunkat a folyamatos javulásra." – Anonim.
"A teljesítménymutatók nélkül a stratégia csak egy kívánságlista." – Anonim.
"A siker nem véletlen. A siker mérhető döntések és cselekvések eredménye." – Anonim.

Ez a weboldal cookie-kat (sütiket) használ azért, hogy weboldalunk használata során a lehető legjobb élményt tudjuk biztosítani.